نظام ثبت استئوپروز
نظام ثبت به هدف پاسخگویی به سوالات بالینی نظیر شیوع، مرگ و میر، هزینه و ... استقرار می یابد. نظام ثبت استئوپروز برنامه ای به منظور جمع آوری نظام مند داده ها از کلینیک ها و مراکز درمانی و تشخیصی مرتبط با استئوپروز است. این برنامه با مشارکت اداره بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین شده است.
معرفی نظام ثبت استئوپروز کشوری
تشخیص و درمان بیماران مبتلا به استئوپروز نیازمند بررسی، معاینه و پیگیری دقیق این بیماران است که این شرایط با بهرهگیری از سیستم ثبت، آگاهی از میزان تبعیت بیماران از درمان، میزان بروز عوارض ناشی از استئوپروز و پیگیری تاثیرات ناشی از درمان امکانپذیر است. از این رو با تاسیس و استقرار نظام ثبت بیماران مبتلا به استئوپروز میتوان ضمن اطلاع از سوابق بیمار و عوامل خطر موجود، داده های مناسبی از نحوه ارائه خدمات به بیمار، مداخلات صورت گرفته و پیامد های آن فراهم آورد. همچنین دادههای به دست آمده از نظام ثبت استئوپروز برای طراحی استاندارد خدمات و ارزیابی تاثیر آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
گروههای هدف
تمام زنان و مردانی که بر اساس نتیجه آزمایش سنجش تراکم استخوان(BMD) برای آنها تشخیص استئوپروز داده شده است، گروه هدف نظام ثبت استئوپروز را تشکیل میدهند.
اندازهگیریهای نظام ثبت استئوپروز کشور شامل چهار بخش است:
- - پرسشنامههای اختصاصی
- - سنجش تراکم استخوان
- - معاینه بالینی
- - دادههای آزمایشگاهی
معرفی تیم ثبت استئوپروز
تیم ثبت استئوپروز شامل پزشک متخصص، کارشناس ثبت دادهها و کارشناس انجام سنجش تراکم استخوان میباشد.
مرحله اول: شناسایی بیمار (Identify)
مرحله دوم: ثبت (Enrollment)
معرفی مراکز همکار
- کلینیک تخصصی و فوق تخصصی دیابت وابسته به پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران
- مرکز تحقیقات پزشکی هستهای خلیج فارس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
- مرکز تحقیقات ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
همکاری با نظام ثبت استئوپروز
- مراکز در صورت تمایل برای عضویت در نظام ثبت استئوپروز میتوانند با ارائه نامه به پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، درخواست خود را ثبت نمایند.
- همچنین مرکز تحقیقات استئوپروز از ایده های پژوهشی اساتید، پژوهشگران و دانشجویان علاقه مند به حیطه نظام ثبت استئوپروز استقبال میکند.
راه های ارتباط با نظام ثبت
ارسال نظر