02 آذر 1403
logo

مرکز تحقیقات استئوپروز

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1400/08/06 - 16:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 53
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

وبینار معرفی و راه های پیشگیری از بیماری پوکی استخوان ویژه کاربران و کتابداران کتابخانه های عمومی کشور

پژوهشگران و متخصصان پزشکی در وبیناری با عنوان «معرفی و راه های پیشگیری از بیماری پوکی استخوان» که ویژه کاربران و کتابداران کتابخانه های عمومی کشور برگزارشد، به ارائه راهکارهای شناخته شده و موثر بر درمان و پیشگیری از پوکی استخوان پرداختند.

معرفی و راه های پیشگیری از بیماری پوکی استخوان

وبینار «معرفی و راه های پیشگیری از بیماری پوکی استخوان» ویژه کاربران و کتابداران کتابخانه های عمومی کشور، دوشنبه ۳ آبان ماه توسط مرکز تحقیقات استئوپروز و با همکاری نهاد کتابخانه های عمومی کشور، انجمن ارتقای کتابخانه های عمومی گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در ابتدای این وبینار دکتر فاطمه شیخ شعاعی ضمن خیر مقدم به استادان علوم پزشکی و همچنین کاربران و کتابداران حاضر در این نشست مجازی طی سخنانی گفت: این برنامه که در هفته جهانی پوکی استخوان برگزار می شود گامی در راستای ترجمان دانش است که به بحث تلفیق و کاربرد کاملا اخلاقی دانش برای تسهیل در کسب منافع حاصل از تحقیق، یعنی «ارتقای سطح سلامت جامعه» می‌پردازد. ما در جامعه امروز با وفور اطلاعات مواجه هستیم و مشکلی از بابت کمیت اطلاعات نداریم، اما بحث ما اطلاعات معتبر و نامعتبر است و تلاش می‌شود که با بحث ترجمان دانش اطلاعات معتبر در اختیار کاربران قرار گیرد و یکی از وظایف دانشگاهها بردن دانش به سمت جامعه است که جلسه امروز در راستای این هدف از تشکیل شده است.

 

دکتر نوشین فهیم فر، متخصص اپیدمیولوژی و معاون پژوهشی مرکز استئوپروز نیز که به عنوان یکی از سخنرانان در این وبینار حاضر بود، موضوع پوکی استخوان را موضوع مغفول در جامعه ما و کل دنیا دانست و گفت: این روزها به دلیل همزمانی با پویش کشوری «استئوپروز» صحبت از پوکی استخوان در رسانه‌ها مطرح است. بیستم اکتبر معادل ۲۸ مهر ماه روز جهانی استئوپروز نامگذاری شده که این موضوع نشان از اهمیت این بیماری در جهان است.

وی افزود: ما نیز هر ساله همگام با بنیاد بین المللی پوکی استخوان که هر ساله در این روزها کمپین های بزرگ به پوکی استخوان را با همکاری سازمانهای مختلف در کشورها طراحی می‌کنند، توانسته‌ایم با کمک وزارت بهداشت و انجمن استئوپروز و همکاران در اداره ارتقاء سلامت وزارت بهداشت یک پویش کشوری را برگزار کنیم که امروز سه سال متوالی است که این پویش را با شعار «مهار پوکی استخوان با تشخیص به موقع» برگزار می‌کنیم.

دکتر فهیم فر با اشاره به نامگذاری هفته ملی سلامت استخوان در کشور از امسال از ۲۸ مهرماه تا ۴ آبان گفت: بر این اساس بر اساس اهمیت عواملی که روی استئوپروز تاثیر دارد، روزهای مختلف این هفته را با اسامی چون «پوکی استخوان و تغذیه»، «پوکی استخوان و فعالیت بدنی»، «پوکی استخوان و نورآفتاب»، «پوکی استخوان و پیشگیری از سقوط و شکستگی»، «پوکی استخوان و تشخیص زودرس»، «پوکی استخوان و شروع به موقع درمان»، «پوکی استخوان و تداوم در درمان کامل» نامگذاری کرده‌ایم.

این متخصص اپیدمیولوژی ادامه داد: در ایران نیز درصد بالایی از جمعیت سالمند کشور مبتلا به پوکی استخوان هستند. در مطالعه ای که اخیراً بر روی جمعیتی بالغ بر دو هزار و ۴۰۰ نفر از زنان و مردان بالای ۶۰ سال در شهر بوشهر انجام شده، شیوع استئوپروز معادل ۴۱% گزارش شده است که نشانگر شیوع بالای این بیماری در کشور است. این عدد بسیار بالا است و با توجه به اینکه کشور ما در سال‌های آینده با سالمندی روبه‌رو خواهد بود این اعداد و ارقام می‌تواند هشدار دهنده باشد.

وی در ادامه به توضیح مباحثی در مورد پوکی استخوان و خسارت ناشی از آن پرداخت.

 

سپس خانم دکتر نکو پناهی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیان این مسئله پرداختند که پوکی استخوان یک بیماری خاموش است و در خانم های یائسه و افراد سالمند رخ می‌دهد و با افزایش سن نیز شیوع بیشتری پیدا می‌کند. این بیماری بدون علامت است و خطر شکستگی استخوان‌ها را افزایش می‌دهد. 

در ادامه ایشان به توضیح مباحثی در مورد لزوم ارزیابی برای پیشگیری و درمان این بیماری و همچنین مراقبت های خانگی برای پیشگیرای از پوکی استخوان پرداخت.

  • گروه خبری : کارشناس رسانه
  • کد خبر : 245226
کبری گرگانی فیروزجاه
تهیه کننده:

کبری گرگانی فیروزجاه

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه