03 بهمن 1403
logo

مرکز تحقیقات استئوپروز

دانشگاه علوم پزشکی تهران

  • تاریخ انتشار : 1402/08/09 - 09:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 112
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سمینار تازه های استئوپروز سال 1402 برگزار شد

سمینار “تازه های استئوپروز” توسط مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با مشارکت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی و انجمن استئوپروز ایران، روز پنجشنبه ۴ آبان ماه در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

سمینار تازه های استئوپروز

دکتر افشین استوار رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در افتتاحیه این سمینار  درباره میزان ابتلای زنان به پوکی استخوان گفت: یک پیمایش پوکی استخوان اخیراً در کشور انجام شده که نشان می‌دهد در سنین بالای ۵۰ سال در ایران، حدود ۳۷ درصد زنان دچار پوکی استخوان هستند و ۸۰ درصد زنان بالای ۷۵ سال مبتلا به این بیماری هستند به عبارت دیگر از هر ۵ زن بالای ۷۵ سال، ۴ نفر مبتلا به پوکی استخوان هستند.

وی اعلام کرد: از هر ۴ مرد بالای ۵۰ سال نیز یک نفر پوکی استخوان دارد بنابراین این باور که برخی تصور می‌کنند پوکی استخوان یک بیماری مختص زنان است؛ صحیح نیست.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم  با اشاره به توزیع ناکافی و ناعادلانه دستگاه‌های سنجش تراکم استخوان در کشور، گفت: از مجموع دستگاه های موجود در کشور، ۵۰ درصد آن ها در تهران و ۲۵ درصد در مراکز استان ها قرار دارند.

وی همچنین به ضرورت ادغام خدمات غربالگری و تشخیص به موقع پوکی استخوان در نظام مراقبتهای اولیه بهداشتی کشور اشاره کرد و خواستار توجه ویژه به این مهم شد.

دکتر استوار در پایان به طرح های مهمی که در پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم برای پیشگیری ، مدیریت و درمان پوکی استخوان در حال برنامه ریزی و اجرا است همچون نظام ثبت استئوپروز، برنامه پیشگیری از ‌شکستگی‌های‌ ثانویه استئوپروتیک (استئوپاد)، مطالعه‌ی کشوری آیموس و مطالعه سلامت سالمندی بوشهر اشاره کرد.  

در بخش دیگری از افتتاحیه این سمینار، دکتر باقر لاریجانی عضو کمیته مشاوران علمی بنیاد بین المللی استئوپروز نیز در افتتاحیه این سمینار  با بیان اینکه اهمیت استئوپروز در شکستگی ناشی از آن است، تصریح کرد: مرگ‌ومیر ناشی از شکستگیهای استئوپروتیک در کشورهای غربی بیش از مرگ و میر ناشی از سرطان پستان است. با افزایش امید به زندگی، تعداد افراد سالخورده و درنتیجه شیوع استئوپروز روبه افزایش است. درنتیجه انتظار می رود شیوع استئوپروز طی دهه‌های آینده شدیداً افزایش یابد.

دکتر لاریجانی عواقب وخیم شکستگی های استئوپروتیک را به سه گروه هزینه، بیماری زایی و مرگ و میر تقسیم کرد.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در تمام دنیا، رشد جمعیت در سنین بالا رو به افزایش است و متعاقب آن، میزان شکستگی در طول هر سال بالاتر خواهد رفت.

وی ادامه داد: از طرف دیگر این شکستگی ها بار اقتصادی زیادی را بر سیستم های بهداشتی همه کشورها از جمله کشور ما تحمیل خواهد کرد،  بطوریکه نتایج براوردهای اقتصادی پوکی استخوان نشان می‌دهد که سالانه بار اقتصادی این بیماری در کشور به حدود ۴۰۰ میلیون دلار می‌رسد به این معنا که پوکی استخوان رقمی حدود ۷ هزار میلیارد تومان در سال به نظام سلامت و خانواده‌ها تحمیل می کند.

دکتر لاریجانی با توصیه به عموم مردم در خصوص دریافت مقدار کافی کلسیم، ویتامین دی و پروتئین تصریح کرد: بافت استخوان از کلسیم و مواد معدنی تشکیل شده است. بنابراین کلسیم و ویتامین-د برای داشتن استخوانهای قوی از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

دکتر لاریجانی از توسعه تکنولوژی های جدید همچون امیکس، متابولومیکس، پروتئومیکس و … برای تشخیص دقیق پوکی استخوان نیز خبر داد . 

 این برنامه  با سخنرانی های علمی در خصوص ابعاد مختلف بیماری پوکی استخوان در قالب دو پنل با عناوین مدیریت استئوپروز در کشور: شواهد و مستندات و مدیریت شکستگی های استئوپروتیک توسط اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور ادامه یافت.

  • گروه خبری : کارشناس رسانه
  • کد خبر : 252670
کبری گرگانی فیروزجاه
تهیه کننده:

کبری گرگانی فیروزجاه

تصاویر

دکتر افشین استوار دکتر نوشین فهیم فر سمینار تازه های استئوپروز دکتر علیرضا رئیسی دکتر نوشین فهیم فر سمینار تازه های استئوپروز دکتر محمود طباطبایی دکتر نوشین فهیم فر دکتر فاطمه حاجی ولی زاده سمینار تازه های استئوپروز
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه